Kontor i Alicante stad

Med sina 330.000 invånare är Alicante den tionde största staden i Spanien. Staden har direktflyg från flera orter i Skandinavien samt utmärkta väg- och spårförbindelser med hela Europa. Med snabbtåg når man både Madrid och Valencia på ett par timmar. Med flyg når man Sverige på fyra timmar.

Kustområdet kring Alicante ligger skyddat från nordanvinden, vilket ger ett behagligt klimat året om. Staden är attraktiv att bo i med en intressant historia, fin miljö, rik tillgång till aktiviteter, butiker och restauranger.

I trakten kring Alicante finns många utomhusaktiviteter, bl a finns några av de största temaparkerna i Europa, t.ex. djurparker, en av världens största vattenparker samt en stor upplevelsepark i staden Benidorm, som ligger någon timmes tåg-, bil- eller bussresa från Alicante. Dessutom finns flera golfbanor och en rad andra möjligheter till sportaktiviteter.

Kuststäderna Torrevieja och Altea, med svenska och norska skolor, nås lätt med bil, buss eller tåg från Alicante. t.

Det mesta ligger inom bekvämt gångavstånd

I Alicante stad är avstånden korta. Det är lätt att nå alla intressanta byggnader och platser till fots. Det mesta ligger kring Ramblan, gamla stan och Esplanaden. Där finns stadens vackraste byggnader, såsom katedralen, stadens centrala förvaltningsbyggnader, Banco de Espana och Mercado Central. Esplanaden är en riktig pärla för flanörer.

Alicantes sandstränder, som ligger centralt i staden, hör till de bästa i Spanien. Utmed Medelhavet och småbåtshamnen löper den vackra Esplanaden med spännande mosaik, palmer och olika attraktioner. Kring Ramblan och Esplanaden ligger även de flesta av stadens restauranger och barer. För den som gillar god och hälsosam mat finns här några av Spaniens bästa fisk- och tapasrestauranger.

Alicante en fantastisk stad att bo och arbeta i

Alicante stad har ett rikt kulturliv och andra aktiviteter. Staden har även en väl utbyggd service, både för familjen och för företaget. Här hittar du exempelvis kvalificerad juridisk och ekonomisk kompetens. Vid Esplanaden ligger stadens Handelskammare där man kan få hjälp med olika frågor i sitt företagande.

Stadens Universitet har undervisning på spanska och engelska för ca 25.000 studenter. I Alicante finns också kvalificerad hälso- och sjukvård med god tillgänglighet, välutrustade tandvårdskliniker samt andra specialister inom olika vårdområden.

Alicante är en fantastisk stad att bo och arbeta i, under en kortare eller längre tid, under förutsättning att man hittar en bra bostad och lokal för sin verksamhet.

dsc06081

Skandinaviskt på Esplanaden, Ramblan och Plaza Castellon

I Alicante finns stora kontor av god kvalitet, medan mindre lokaler ofta har låg kvalitet. Just nu kan Uppdragshuset erbjuda ett f d bankkontor på Plaza Castellon, som kan renoveras helt enligt önskemål från en blivande hyresgäst. Även andra lokaler, liksom bostäder, kan förmedlas till intressenter. Alla lokalerna kan hyras eller köpas.

dsc06083

Alicante stad har utmärkta förutsättningar för företagens konferenser. Den täta innerstaden med promenadavstånd till allt viktigt gör det lätt att hålla ihop en grupp och skapa trivsel och ett spontant umgänge. Allt fler upptäcker att Alicante är ett attraktivt resmål.

Ring för mer info, tel 0046-707471824 eller 0034-617926207.

2 reaktioner på ”Kontor i Alicante stad”

Lämna ett svar